En Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin ülke ve hava şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın merdiveni bapları yangın çabucak hızlı bir şekilde tahliyeyi katkısızlayarak, yangına dayanımı yardımıyla yangının yayılmasını geciktiren veya kırıcı özel kapılardır.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin çabucak her yerde, özellikle bile kocaman binalarda olması kişilerin yaşama kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Elektrikler kesik evetğunda üstelik geceleri parlayan bir strüktürda olan bu alfabelar tehlikeli durumların vadi göstericisidir.

Dolgular ile kapı verimsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda emeksiz açılacak şekilde yangın kapısı güven kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Malzeme: Yangın baplarında alelumum çelik veya ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı elan dayanırlıklidir.

Hileüminyum ya da sert malzemeden mimarilır. Binaların caddeye icra vekili ve yaya kaldırımı kısmında bu merdivene konum verilir. Yararlanma açısından palas olan bir yangın merdiveni çeşididir.

Kaçış bağırsakin kullanılmasına mezuniyet maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en yurt basamak degajeliği, konutlarda 100 mm’den ve vesair mimarilarda 125 mm' den azca olamaz. Her kaçış merdiveninin her iki nezdinde engel, korkuluk yahut hızmaşte bulunması gerekir.

Yangın bapları periyodik olarak kontrolör edilmeli ve denetlememları tertipli olarak yapılmalıdır. Kapının aklık çkırmızıışmasını sahip olmak derunin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden deşenlerin durumu denetçi edilmeli ve gerekirse hizmet binalmalıdır.

Ciddi sınıftaki aksiyonyerlerinde de insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak dâhilin çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Yangın Bapsı Elbette Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına destelı olmakla baş başa oldukça geniş üretilir. İnsanların ürkü takkadak çabucak boşaltma olmasını sağlayıcı bu hatır can kaybı olmaması muhtevain önemlidir.

Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul Sandık üzerindeki fitil yuvasına usturuplu güçlü nitelikli ısıyla genleşatır yangın fitili kullanılmaktadır.

Kolaylıkla açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla alay malay binanın çabucak zifosaltılmasına olanak teşhisr, bina güvenliğini esenlar. Ivedili çıkış bapları binaların mimarisına ve çokliğine gereğince farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler gösteriş oynar:

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan bünyelabilmekle alay malay elan çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun yapı taşı nedeni alan kaybına özlük vermemesi ve daha az maliyetle medarımaişetin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen eklenerek kuruluşlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.

Report this wiki page